Άγιον Όρος – Όρος Άθως

Ένα από τα πλέον μοναδικά και σεβαστά Ορθόδοξα πνευματικά κέντρα, το Άγιον Όρος, είναι, επίσης, και μια αυτόνομη περιοχή, «αποκομμένη από τον υπόλοιπο κόσμο», πάνω σε μια χερσόνησο, ανατολικά της Θεσσαλονίκης. Η από αέρος περιήγηση είναι ένας εξαιρετικός – και για πολλούς ο μοναδικός τρόπος – να εξερευνήσουν αυτό το κατά την UNESCO Μνημείο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Γυναίκες και παιδιά δεν επιτρέπεται να επισκεφθούν την περιοχή αυτή.

20 Μονές έχουν χτιστεί στον Άγιον Όρος και ζουν εκεί 1700 μοναχοί.  Υπάρχουν, μεταξύ άλλων, ένα Ρωσικό, ένα Βουλγαρικό και ένα Σερβικό μοναστήρι. Τα υπόλοιπα είναι Ελληνικά. Πέρα από την θρησκευτική του σημασία, το Άγιον Όρος χαίρει γενικής αναγνώρισης ως χώρος καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος, επίσης, καθώς στις Μονές διατηρούνται πολύτιμοι καλλιτεχνικοί θησαυροί, ζωγραφικοί πίνακες και θρησκευτικά κειμήλια.

Το βουνό και η χερσόνησος, πάνω στην οποία βρίσκεται, συνιστούν ένα κατάφυτο περιβάλλον, το οποίο έχει παραμείνει ανεκμετάλλευτο στο πέρασμα των αιώνων, με μόνη εξαίρεση τα θρησκευτικά αυτά κέντρα. Ο συνδυασμός των Μονών με το ανέγγιχτο φυσικό τοπίο δημιουργούν ένα μοναδικό περιβάλλον, που αξίζει να το δει κανείς από ψηλά.

Direct contact

Get in touch 24/7 and stay up-to-date with our latest offers.

Sightseeing tours

Find your favorite destination now

Η Αθήνα από ψηλά

Πετάξτε πάνω από την Αθήνα με ελικόπτερο. Κάντε κράτηση τώρα. Απολαύστε μια αξέχαστη πτήση , και δείτε τα αξιοθέατα της πόλης από τον αττικό ουρανό.

Κρήτη

Πετάξτε πάνω από την Κρήτη, κάνοντας κράτηση τώρα με αεροπλάνο ή ελικόπτερο. Απολαύστε μια αξέχαστη πτήση, και δείτε τα αξιοθέατα του νησιού από ψηλά.

Ρόδος

Ζήστε μια πτήση πάνω από τα αξιοθέατα της Ρόδου. Απολαύστε μια πανοραμική θέα της γραφικής παλαιάς πόλης, αρχιτεκτονικά θαύματα και εξαιρετική φυσική ομορφιά. Μια μικρή περιήγηση με αεροπλάνο που δεν πρέπει να χάσετε!

Σαντορίνη

Πετάξτε πάνω από τη πανέμορφη Σαντορίνη. Θαυμάστε από ψηλά, από τη θέση του ελικοπτέρου σας, ένα από τα πιο όμορφα νησιά και μοναδικά ηλιοβασιλέματα.

Μύκονος

Μια από τις πιο συναρπαστικές δραστηριότητες στο νησί της Μυκόνου είναι μια πτήση με ελικόπτερο πάνω από τις Κυκλάδες. Ανακαλύψτε την ομορφιά του Αιγαίου πελάγους, των ελληνικών νησιών και των πανέμορφων κυκλάδων. Κάντε κράτηση και κλείστε θέση για εσάς και την παρέα σας.

Θεσσαλονίκη

Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στη βόρεια Ελλάδα και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Με περίπου ένα εκατομμύριο κατοίκους, θεωρείται η πολιτιστική πρωτεύουσα της Ελλάδας.

Κως

Με ένα πλούσιο φυσικό τοπίο που ποικίλλει από απομονωμένα βράχια σε κρυφές πράσινες κοιλάδες, αλπικές κορυφές και υπέροχες παραλίες, η Κως, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων, είναι γεμάτη εκπλήξεις. Θεωρείται το καλύτερα κρυμμένο μυστικό του Αιγαίου Πελάγους και είναι ένα μέρος όπου η αρχαιότητα και ο σύγχρονος πολιτισμός συναντιώνται σε απόλυτη αρμονία.

Ζάκυνθος

Με το ψευδώνυμο «το λουλούδι της Ανατολής» ή «Fiore di Levante», το νησί της Ζακύνθου στο Ιόνιο πέλαγος έχει πολλά να προσφέρει. Εκτός από το πλούσιο φυσικό τοπίο, την άγρια ​​φύση, τις όμορφες παραλίες και γραφικές ακτές, η Ζάκυνθος είναι επίσης ένα νησί με πλούσια πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά.